Miljöförvaltningen
Cykling – den smarta vägen ut ur krisen
Webbinarium den 6 maj kl 8.30-9.30

Vad skulle hända om var tionde bilburna stadsbo i Europa valde cykeln för en av dagens tre genomsnittliga bilresor? Jo, utsläppen från kontinentens biltrafik skulle minska med cirka 10 procent visar en ny internationell studie. Utöver det skulle de antagligen förbättra sin hälsa, om vi ska lita på de mängder av studier som görs på området cykling och hälsa. Skulle du vilja bidra till att fler av dina kollegor cyklar till jobbet? Skapa en cykelvänlig arbetsplats och gör det enklare för både medarbetare och besökare att välja cykeln! 

För att uppmuntra och inspirera fler att skapa nya-, och utveckla befintliga, cykelvänliga arbetsplatser ordnar Cykelvänligast ett webbinarium den 6 maj. Där bjuder vi på goda exempel både från Europa och Stockholmsregionen. Varmt välkommen!

Program 6 maj

8.30 Välkommen!
Viktor Nordahl Bäcklund, Cykelvänligast, inleder tillsammans med Emilia Sternberg på Cykelfrämjandet.

8.40 Varför ska vi cykla och hur har europeiska städer satsat på cykling under pandemin?
Jill Warren, CEO, European Cyclist’s Federation (föredraget hålls på engelska)

9.00 Cykelvänlig arbetsplats – så gör vi på Naturvårdsverket
Stina Söderqvist, kommunikationsstrateg och cykelansvarig tillsammans med Erik Stigell, projektledare

9.10 Cykelvänligast – nyheter
Viktor Nordahl Bäcklund, projektledare Cykelvänligast, berättar mer om vad som är på gång inom Cykelvänligast framöver och pratar cykelvänliga arbetsplatser med några inbjudna medlemsföretag.

9.30 Tack för i dag!

Projektet Cykelvänligast startades våren 2019 av Stockholms stad i samarbete med Cykelfrämjandet och Energi- och klimatrådgivningen. Hittills har drygt 60 företag gått med i projektet. Vill du också bli cykelvänlig? Läs mer på Cykelvänligast

Anmälan till webbinarium den 6 maj
Jag arbetar på
Jag arbetar på
Förnamn
Förnamn
Efternamn
Efternamn
E-post
E-post
Information om behandling av personuppgifter

Miljö- och hälsoskyddsnämnden i Stockholms stad är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. Vi behandlar dem för att kunna bjuda in till, genomföra och följa upp Cykelvänligast webbinarium den 6 maj. På sidan start.stockholm/dataskydd-miljoforvaltningen/ kan du läsa mer om dina rättigheter och hur vi samlar in och behandlar dina personuppgifter.