Aktuellt om vård, omsorg och forskning

7 maj 2021

 
 

Välkommen till nyhetsbrevet Livsviktigt - Aktuellt om vård, omsorg och forskning inom Stockholms Sjukhem.  

 

 
 

Över 90 procent är nöjda med vården på Stockholms Sjukhem

Stockholms Sjukhems patientenkät mäter patienters och boendes upplevelse av vården och omsorgen. Förra året var hela 90 procent nöjda med vården trots att det var pandemi.

 

– Vi mäter kontinuerligt och kan följa patientupplevelsen under tid och vidta förbättringsarbeten direkt, säger Christina Jansson, kvalitets- och miljöansvarig på Stockholms Sjukhem.

 

Se film och läs mer på webbplatsen

 
 
 
 

Universitetssjukvårdsenhet = En tydlig kvalitetsstämpel

Stockholms Sjukhem har godkänts av Karolinska Institutet och Region Stockholm som universitetssjukvårdsenhet från 1 januari i år.

– En universitetssjukvårdsenhet är en vårdgivare som bedriver forskning, utbildning, utveckling och innovation (FoUU) som en del av kärnverksamheten och väl integrerat i vården, sägerElisabet Åkesson, läkare och ledare för forskningsarenan vid Stockholms Sjukhem.

Se film och läs mer

 
 
 

Omfattande covidforskning på Stockholms Sjukhem

– Många vet att vi vårdar patienter men inte att vi bedriver forskning, den forskningsaktivitet som blommat upp och ställt om under pandemin är helt otrolig, säger Georg Engel, FoUU-chef på Stockholms Sjukhem.

Se film och läs mer om covidforskningen

 
 

Så här har pandemin påverkat oss

Ta del av våra filmade medarbetar- och boendeberättelser

 
 

Boka tid hos kiropraktor på Kungsholmen och i Bromma

Nu har vi även kiropraktor på Kungsholmen. Ellinor Svensson är ny kiropraktor på Primärvårdsrehabs mottagning på Kungsholmen. På Primärvårdsrehab i Bromma tar kiropraktor Christopher Fal Kesti emot nya patienter.

Läs mer och boka tid på Kungsholmen

Läs mer och boka tid i Bromma

Ingen remiss krävs. Avgift 200 kronor, frikort gäller.

 

 

AKTUELLA UTBILDNINGAR

Avancerad smärtlindring och palliativ sedering inom specialiserad palliativ vård

Den 18 maj 2021 anordnar Palliativt kunskapscentrum och Stockholms Sjukhem en endagsutbildning via Teams för läkare och sjuksköterskor inom specialiserad palliativ vård på uppdrag av Region Stockholm.

 

För mer information och anmälan se PKC:s webbplats

 
 

Arbeta med oss

Vill du arbeta i en verksamhet präglad av omtanke, respekt och kunskap? Välkommen att bli en av oss! Vi är cirka 1 300 anställda i våra verksamheter i Bromma och på Kungsholmen. Du hittar aktuella lediga jobb på vår webbplats - och där kan du också lämna intresseanmälan:

 

Lediga tjänster 

 


Personuppgifter som sparas om dig som prenumererar på Livsviktigt
I enlighet med den nya dataskyddsförordningen (GDPR) vill vi informera dig om att vi har registrerat din mejladress. Din mejladress används enbart för att skicka ut vårt nyhetsbrev. Du kan när som helst avsluta din prenumeration genom att klicka på länken "Avsluta prenumeration" som finns längst ner i varje nyhetsbrev. Då raderas din mejladress automatiskt från nyhetsbrevets register.

 

 

Stockholms Sjukhem är en idéburen vårdgivare som bedriver vård och omsorg utan vinstsyfte. Vi erbjuder ett brett vårdutbud inom geriatrik, palliativ vård, rehabilitering och äldreomsorg. Följ oss gärna på:

Facebook Instagram LinkedIn Twitter