Aktuellt om vård, omsorg och forskning

19 oktober 2021

 
 

Välkommen till nyhetsbrevet Livsviktigt - Aktuellt om vård, omsorg och forskning inom Stockholms Sjukhem.  

 

 
 

Första spadtaget för nytt äldreboende i Upplands Väsby

Stockholms Sjukhem är glada över att i november 2022 kunna erbjuda äldreboende i Upplands Väsby. I det svanenmärkta huset ryms förutom äldreboendet med 80 lägenheter, en förskola. 

– Vård och omsorg för äldre är en av hörnstenarna i Stockholms Sjukhems verksamhet och vi vill växa inom detta område. Extra glädjande är att vi även har tecknat ett samverkansavtal för att främja aktiviteter över generationsgränserna och berika tillvaron både för de boende och barnen, säger Karin Thalén, sjukhusdirektör på Stockholms Sjukhem.

Även Margareta Hamark, kommunalråd och ordförande i omsorgsnämnden i Upplands Väsby, uppskattar att Stockholms Sjukhem öppnar äldreboende i kommunen.

Se film där Margareta Hamark och Karin Thalén berättar om den kommande expansionen

 
 

 

Lyckad studie: D-vitamin minskar smärta och trötthet hos cancerpatienter

Linda Björkhem-Bergman, docent och överläkare på Stockholms Sjukhem, har drivit ett forskningsprojekt som visat att palliativa cancerpatienter med D-vitaminbrist upplevt mindre smärta och trötthet när de blivit behandlade med vitamin D.

– Vi tycker att resultaten är mycket intressanta och hoppas att de kan komma till nytta för våra patienter.

Läs mer och se film om forskningsprojktet

 
 
 

Promenad, samtal och fika på Café Vallgossen

Äntligen har vi öppnat igen! Café Vallgossen är en mötesplats dit alla är välkomna. Samtalsvärdar från Röda Korset Kungsholmen finns på plats och fika säljs till självkostnadspris.

Adress: Restaurangen på Stockholms Sjukhem, Mariebergatan 22. Tid: Onsdagar kl.14.30-16.00. 13.30-14.30 (frivillig promenad).

 

 
 

Podd om balans och forskning vid Parkinsons sjukdom

Det senaste avsnittet av Stockholms Sjukhems podd Omtanken gästas av Erika Franzén, professor i fysioterapi på Karolinska Institutet och anknuten forskare på Stockholms Sjukhem.

Hon ger tips om fysiskt träning för den som drabbats av en neurologisk sjukdom eller upplever att den har fått dålig balans.

Lyssna på podden Omtanken 

 
 

Ont i nacke, axlar eller rygg?

Du vet väl att du kan boka tid hos kiropraktor, sjukgymnast, dietist och arbetsterapeut hos Primärvårdsrehab på Kungsholmen och Bromma? Alla besök kostar 200 kronor och frikort gäller. 

Boka tid på Kungsholmen

Boka tid i Bromma

 

Besök vår restaurang

Maten i vårt White Guide Senior-nominerade kök tillagas från utvalda råvaror, gärna ekologiska och närodlade.

Restaurangen finns i våra lokaler på Kungsholmen och är öppen för alla. Lunch serveras vardagar kl.11-14. 

Veckans meny

 

Arbeta med oss

Vill du arbeta i en verksamhet präglad av engagemang, kunskap och omtanke? Välkommen att bli en av oss! Vi är cirka 1 300 anställda i våra verksamheter i Bromma, Kungsholmen och Södermalm. 

 

Lediga tjänster

 

 

 
 


Personuppgifter som sparas om dig som prenumererar på Livsviktigt
I enlighet med den nya dataskyddsförordningen (GDPR) vill vi informera dig om att vi har registrerat din mejladress. Din mejladress används enbart för att skicka ut vårt nyhetsbrev. Du kan när som helst avsluta din prenumeration genom att klicka på länken "Avsluta prenumeration" som finns längst ner i varje nyhetsbrev. Då raderas din mejladress automatiskt från nyhetsbrevets register.

 

 

Stockholms Sjukhem är en idéburen vårdgivare som bedriver vård och omsorg utan vinstsyfte. Vi erbjuder ett brett vårdutbud inom geriatrik, palliativ vård, rehabilitering och äldreomsorg.


Följ oss gärna på: