Aktuellt om vård, omsorg och forskning

11 februari 2022

 
 

Välkommen till nyhetsbrevet Livsviktigt - Aktuellt om vård, omsorg och forskning inom Stockholms Sjukhem.  

 

SIGNERAT Karin Thalén, sjukhusdirektör

Hej!

Coronarestriktionerna har lättat i samhället men vården och omsorgen påverkas fortfarande. Vi på Stockholms Sjukhem befinner oss ännu i stabsläge och vårdar fortfarande många covidpatienter efter två år med pandemin.

Jag känner en otrolig stolthet över det arbete som har utförts och varje dag utförs här på hela Stockholms Sjukhem! Vi har fantastiska medarbetare hos oss som dagligen lever efter våra värdeord: Engagemang, Kunskap och Omtanke! Värdeorden kännetecknar den vård vi ger och vägleder oss i det dagliga mötet med patienter, boende och närstående, inom vår egen organisation och med omvärlden.

Under pandemin har vi lärt oss att snabbt ställa om och hitta nya former för samverkan både inom vår egen organisation och med andra aktörer. Vi rustar hela tiden för framtiden så att vi kan erbjuda vård och omsorg till fler.

 

 
 

Stockholms Sjukhem har fått nationellt uppdrag för högspecialiserad vård av ryggmärgsskadade

Stockholms Sjukhem har varit med i Region Stockholms ansökan om nationellt uppdrag för ryggmärgsskadade som nu har gått igenom.

–  Vi är en av få enheter som har kompetens för att kunna ge den här viktiga vården, det blir en profilering som vi verkligen ska känna stolthet över, säger Alexis Wärmländer, verksamhetschef för rehabilitering på Stockholms Sjukhem.

Läs hela nyheten om rehabiliterings kommande uppdrag  

Rehabilitering växer, bli en av oss!
 

 
 

Så minskar du risken för alzheimer och minnesproblem

Hur gör du för att minska risken för alzheimer och minnesproblem? Svaret är FINGER-modellen, den enda studie i världen som visar att livsstilen kan förebygga problem med minnet och förbättra din hjärnhälsa.

Miia Kivipelto, professor i geriatrik, är en av världens ledande forskare inom ämnet demens kopplat till livsstil. Hon har tillsammans med Mai-Lis Hellénius, professor i kardiovaskulär prevention vid Karolinska institutet, skrivit boken ”Hjärnhälsa - på dina fem fingrar”.

Läs mer på vår webbplats
 

 
 

Deltagare sökes till hälsostudie på Stockholms Sjukhem

Är du 60 år eller äldre? Vill du delta i en hälsostudien Stronger 60+ på Stockholms Sjukhem som bygger på professor Miia Kivipeltos världsomfattande forskning gällande hjärnhälsa?

Läs mer om studien och anmäl dig
 

 
 

Namn på våra kommande äldreboenden

Våra äldreboenden ska ha namn kopplade till kultur. Nu har det spikats vilka inriktningar och namn de boenden som nu byggs i Upplands Väsby, Bromma och Nacka får.

Läs mer om våra boendens nya namn

 


Nu heter vår högskola Marie Cederschiöld högskola

Ersta Sköndal Bräcke högskola heter numer Marie Cederschiöld högskola. Från och med årets terminsstart blev högskolan, där Stockholms Sjukhem är en av ägarna, namngiven efter en kvinnlig pionjär inom sjukvården.

Läs mer om namnbytet  


 
 
 

Viktig satsning för att förebygga stroke

Ett forskningsprojekt på Stockholms Sjukhem och KI har fått 500 000 kronor av Strategiska forskningsområdet vårdvetenskap (SFO-V). Satsningen ska studera metoder för att förebygga stroke genom bättre levnadsvanor och aktivitet i vardagen.

– Det finns en tydlig koppling mellan levnadsvanor och förhöjd risk för stroke. Att som patient kunna se riskerna i sin egen vardag är viktigt och vi vill bidra till att det blir enklare att skapa nya goda vanor, säger Eric Asaba, ansvarig för delstudien.

Läs mer på vår webbplats
 

Besök vår restaurang

Maten i vårt kök tillagas från utvalda råvaror, gärna ekologiska och närodlade.

Restaurangen finns i våra lokaler på Kungsholmen och är öppen för alla. Lunch serveras vardagar kl.11-14. 

Veckans meny

Lorem Ipsum

 

AKTUELLA UTBILDNINGAR

 

Etik i klinisk vardag – kurs för ST-läkare

 

FoUU-enheten vid Stockholms Sjukhem erbjuder en tvådagarskurs för ST-läkare i praktisk tillämpning av etik i klinisk vardag.

 

Läs mer och anmäl dig

 

 

 

Arbeta med oss

Vill du arbeta i en verksamhet präglad av engagemang, kunskap och omtanke? Välkommen att bli en av oss! Vi är cirka 1 400 anställda i våra verksamheter i Bromma, Kungsholmen och Södermalm. 

 

Lediga tjänster

 

 

 
 


Personuppgifter som sparas om dig som prenumererar på Livsviktigt
I enlighet med den nya dataskyddsförordningen (GDPR) vill vi informera dig om att vi har registrerat din mejladress. Din mejladress används enbart för att skicka ut vårt nyhetsbrev. Du kan när som helst avsluta din prenumeration genom att klicka på länken "Avsluta prenumeration" som finns längst ner i varje nyhetsbrev. Då raderas din mejladress automatiskt från nyhetsbrevets register.

 

 

Stockholms Sjukhem är en idéburen vårdgivare som bedriver vård och omsorg utan vinstsyfte. Vi erbjuder ett brett vårdutbud inom geriatrik, palliativ vård, rehabilitering och äldreomsorg.


Följ oss gärna på: